אם אתם אוהבים טעמים חזקים, תבלינים טריים וצבעים ירוקים בולטים – זה בדיוק המתכון בשבילכם! שילוב מושלם של ירקות וטופו בסגנון הודי שמתאים לצמחונים, טבעונים ולכל מי שאוהב אוכל מלא אופי.
מפרסם
צוות נוטריקוק
הוראות הכנה
השרייה:
בקערה עמוקה ערבבו את היוגורט, הצ'אטני, כל התבלינים והתרד – עד לקבלת מרינדה אחידה וירקרקה.
הוסיפו את קוביות הטופו, הברוקולי והפלפלים. ערבבו בעדינות לציפוי מלא.
צלייה באייר פרייר:
חממו את האייר פרייר של Nutricook ל-190 מעלות ל-12 דקות (התחממות אוטומטית).
השחילו לסירוגין על שיפודים – טופו, ברוקולי, פלפל.
הברישו בעדינות בשמן חרדל או רססו מעל.
סדרו את השיפודים בסלסלת האייר פרייר בשכבה אחת.
אפו במשך 12 דקות, הפכו באמצע לצלייה אחידה.
הגשה: פזרו מעל מעט כמון טחון וכוסברה קצוצה. הגישו חם עם צ'אטני ירוק, טבעות בצל מוחמצות ויוגורט מתובל.
טיפ של Nutricook האייר פרייר שלנו שומר על מרקם מושלם – טופו פריך מבחוץ ורך מבפנים, ירקות לא מתייבשים, והכול עם הרבה פחות שמן. בזכות הציפוי הקרמי הייחודי – מתקבלת תוצאה מקצועית בכל פעם.
הולך נהדר עם: צ'אטני ירוק חריף חמוצים הודים או ישראליים יוגורט מתובל עם נענע ושום
מצרכים
500 גרם טופו קשה, חתוך לקוביות (רצוי סחוט מנוזלים)
300 גרם ברוקולי, מופרד לפרחים
2 פלפלים צבעוניים, חתוכים לקוביות גדולות
למרינדה
7 כפות יוגורט (אפשר טבעוני – סויה/שקדים)
5 כפות צ'אטני ירוק (מנענע או כוסברה – קנוי או ביתי)
אם אתם אוהבים טעמים חזקים, תבלינים טריים וצבעים ירוקים בולטים – זה בדיוק המתכון בשבילכם! שילוב מושלם של ירקות וטופו בסגנון הודי שמתאים לצמחונים, טבעונים ולכל מי שאוהב אוכל מלא אופי.
ההמבורגר הזה הוא שילוב מושלם של חריפות וקריספיות, עם תחליף חלבוני מעולה שמתאים גם לטבעונים ולמי שמעדיף ארוחה פרווה. מתכון קל ופשוט להכנה בבית – טעים יותר מכל המבורגר קנוי!
הוראות הכנה
חתכו את הטופו או הסייטן לפרוסות בעובי של כ-1.5 ס"מ.
להכנת בלילת הציפוי, ערבבו קמח, פפריקה, אבקת שום, אבקת בצל, מלח ופלפל עם מים עד לקבלת תערובת סמיכה.
ערבבו את פירורי הפנקו עם מלח, פלפל ואבקת צ'ילי.
טבלו כל פרוסת טופו/סייטן בבלילת הקמח ולאחר מכן צפו בפירורי הפנקו.
חממו את ה- Nutricook Air Fryer ל-200 מעלות צלזיוס למשך 10 דקות.
הניחו את הפרוסות המצופות בסלסלת האייר פרייר ובשלו עד להזהבה ופריכות.
בינתיים, הכינו את הרוטב החריף: ערבבו מיונז טבעוני, קטשופ ותערובת תבלינים חריפים.
מפזרים את תערובת הקינמון-סוכר באופן שווה על עלה בצק העלים.
להרכבת ההמבורגר: חצו את הלחמניות, מרחו רוטב חריף על החלק התחתון, הוסיפו חסה, הניחו מעל פרוסות עגבנייה ולבסוף הוסיפו את הטופו/סייטן הפריך.
מרחו שכבת רוטב נוספת על הלחמנייה העליונה וסגרו את ההמבורגר.
הגישו חם לצד צ'יפס או סלט קולסלאו.
טיפ לשדרוג:
להגברת החריפות, הוסיפו עוד תבלינים חריפים לרוטב או מרחו מעט רוטב חריף נוסף על הטופו/סייטן לפני הציפוי.
בתיאבון! 🍔
מרכיבים
400 גרם טופו קשה או חזה עוף טבעוני (סייטן)
4 לחמניות המבורגר
1/2 כוס קמח חיטה לבן
1 כפית אבקת בצל
1 כפית אבקת שום
1/2 כפית פפריקה
1/4 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור
1/4 כוס מים
1 עגבנייה פרוסה
60 גרם עלי חסה
לציפוי
100 גרם פירורי פנקו
1/4 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת צ'ילי
תחליפים
ניתן להחליף את הטופו בפטריות פורטובלו, סייטן או קציצה טבעונית מוכנה.
לרוטב החריף
4 כפות מיונז טבעוני
2 כפות קטשופ
2 כפות תערובת תבלינים חריפים (פרי-פרי או פפריקה חריפה עם מעט שום גרוס)
אם אתם אוהבים טעמים חזקים, תבלינים טריים וצבעים ירוקים בולטים – זה בדיוק המתכון בשבילכם! שילוב מושלם של ירקות וטופו בסגנון הודי שמתאים לצמחונים, טבעונים ולכל מי שאוהב אוכל מלא אופי.