בית » דג
נתחי סלמון פריכים עם דבש ושומשום
מדורג 5.0 כוכבים על ידי 1 משתמשים
קטגוריה
סיר טיגון ללא שמן
מנות
3
זמן הכנה
חצי שעה
קלוריות
290
מתכון קלאסי עם טוויסט בריא! נתחי סלמון קריספיים במרינדה מתקתקה של דבש וסויה, מוכנים באייר פרייר בקלות וללא שמן מיותר. מנה מושלמת לכל ארוחה!
הוראות הכנה
בקערה, ערבבו את הדבש, רוטב הסויה, שמן השומשום, השום והג'ינג'ר עד לקבלת מרינדה אחידה.
הכניסו את קוביות הסלמון לקערה עם חצי מכמות המרינדה, ערבבו היטב והשאירו להשריה במשך 10 דקות.
חממו את ה- Nutricook Air Fryer ל-190 מעלות צלזיוס למשך 10 דקות.
בזמן שהמכשיר מתחמם, הניחו את הקורנפלור בצלחת שטוחה. הוציאו את קוביות הסלמון מהמרינדה (סננו נוזלים עודפים) וצפו כל קובייה בקורנפלור עד לציפוי אחיד.
רססו מעט ספריי שמן בסלסלת האייר פרייר כדי למנוע הידבקות.
סדרו את קוביות הסלמון המצופות בסלסלה בשכבה אחת, מבלי להעמיס.
טגנו באוויר החם עד שהסלמון מזהיב ופריך, ונערו את הסלסלה או הפכו את הקוביות באמצע הבישול לצלייה אחידה.
בזמן שהסלמון מתבשל, חממו את המרינדה הנותרת בסיר קטן על אש בינונית עד שהיא מסמיכה מעט.
לאחר הבישול, העבירו את קוביות הסלמון המוכנות לצלחת, זלפו מעל את הרוטב המצומצם.
פזרו שומשום קלוי ובצל ירוק קצוץ והגישו לצד פלחי לימון.
הגשה מומלצת:
מומלץ להגיש עם אורז מאודה או פירה תפוחי אדמה.
טיפ לשדרוג:
לקבלת פריכות מקסימלית, ניתן להוסיף מעט פירורי פנקו לקורנפלור לפני הציפוי.
בתיאבון! 🐟
מרכיבים
300 גרם פילה סלמון, חתוך לקוביות בגודל ביס
2 כפות דבש
2 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
1 כפית שום כתוש
1 כפית ג'ינג'ר כתוש
1/2 כוס קורנפלור (לציפוי)
ספריי שמן (לציפוי האייר פרייר)
מלח ופלפל לפי הטעם
לקישוט
שומשום קלוי
בצל ירוק קצוץ
פלחי לימון
תחליפים
ניתן להחליף את הסלמון בטופו, גבינת חלומי, חזה עוף או דג לבן.
אלרגן
תירס, שום, שומשום, סויה, גלוטן (חיטה), דגים.
תזונה:
290
קלוריות למנה
22 גרם
חלבון
29 גרם
פחמימות
9 גרם
שומן
מתכונים נוספים
קרואסון שקדים ולוטוס
קרואסון שקדים זו אהבה צרפתית. אבל כשמוסיפים לוטוס – זו כבר התמכרות! השילוב בין אגוזיות עדינה לממרח מתוק-קרמלי פשוט מושלם
לחמניות רכות
המתכון אולי דורש קצת סבלנות, אבל ברגע שתוציאו את הלחמניות מהאייר פרייר – תדעו שזה היה שווה כל רגע. מושלם ליד מרק, תבשיל או סתם עם חמאה.
שיפודי טופו וברוקולי
אם אתם אוהבים טעמים חזקים, תבלינים טריים וצבעים ירוקים בולטים – זה בדיוק המתכון בשבילכם! שילוב מושלם של ירקות וטופו בסגנון הודי שמתאים לצמחונים, טבעונים ולכל מי שאוהב אוכל מלא אופי.
מנה אסייתית קלאסית של שיפודי עוף במרינדה עשירה עם חמאת בוטנים, צלויים באייר פרייר לקבלת טעמים עמוקים ומרקם מושלם.
צ'ורוס אפויים עם רוטב שוקולד חם
כשקיבלתי את האייר פרייר של Nutricook, חבר אתגר אותי להכין בו צ'ורוס. לא רק שהצלחתי – זה היה להיט! תנסו בעצמכם – ותודו לי אחר כך 😉
מאפה עלים לוטוס באייר פרייר
המתכון הזה התחיל כניסוי, אבל מהר מאוד הפך ללהיט! זו אפילו הפכה להיות מנה מנצחת בהפי האוור שלנו בחברה! עכשיו תורך להתאהב.